Boc despre Centură: Până la sfârșitul anului urmează să fie pusă pe masă autorizația de construcție

centura clujului

Primarul Emil Boc a  declarat în această dimineață la Realitatea FM că există mai multe propuneri din partea specialiștilor privind traseul viitoarei Centuri Metropolitane a Clujului. Potrivit edilului variantele au fost transmise în 21 februarie la Minsiterul Transporturilor spre analiză și aprobare.

"Aporpo de Centura Metropolitană vă informez că în acest moment specialiștii au definitivat variantele de traseu potrivit legii. Au fost trimise ieri la Minsiterul Transporturilor la compania de profil pentru a fi analizate și aprobate, pentru că ei sunt aceia care decid varianta finală a traseului centurii ocolitoare. Sunt multe variante pentru că legea obligă proiectanții să prezinte decidentului mai multe variante de traseu. Evident că sunt variațiuni pe aceeași temă dar cu mici nuanțe, specialiștii știu exact de ce. Urmează să aibă loc o ședință tehnică la Ministerul Transporturilor, ședință în care se va tranșa definitiv varainta de traseu, după care ne vom întoarce din nou la Cluj. Vom începe pe acea variantă de traseu să facem studiile geo sau să obținem avizul de mediu astfel încât, până la sfârșitul anului, să poată fi pusă pe masă autorizația de construcție în vederea derulării licitației", a afirmat Emil Boc la Realitatea FM Cluj.

blocaj trafic centru cluj

Emil Boc a afirmat că deși cunoaște variantele propuse de specialiști, nu dorește să discute public pe ce traseu ar urma să se construiască Centura Metropolitană. Motivul invocat de primar este acela că dorește să evite eventualele discuții și speculații de tot felul. 

"Eu nu discut variantele de traseu decât după ce ele sunt aprobate. Variante sunt multe. Sunt mai mult de două variante dar nu avem voie să le discutăm public pentru că nu știm care este varianta finală și atunci evident că poate intra lumea într-o discuție sau alta cu speculații de tot felul. Noi procedăm ca la carte, evident că specialiștii, proiectanții sunt răspunzători direct de ceea ce propun, evident că ne-au prezentat variantele pentru că noi trebuie să conectăm centura la Cluj. Avem nodurile respective pentru conectarea centurii  la Cluj-Napoca dar varianta finală va fi stabilită de Minister pentru că această centură este de nivel  național. Noi am luat în locul Guvernului misiunea de a face documentația tehnică pentru a nu pierde bani europeni din acest exercițiu financiar astfel încât până la 1 ianuarie 2024 să fie realizată și să se poată circula pe această centură", a mai declarat Emil Boc.

Category

turlish