Emil Boc: Parcările de pe strada Republicii vor fi desființate

strada republicii

Primăria Cluj-Napoca caută soluții pentru a decongestiona traficul din zona Spitalului de Oncologie. În acest sens, primarul Emil Boc a anunțat că aproxiamtiv 14 locuri de parcare de pe strada Republicii ( amplasate pe partea stângă la urcare) ar urma să fie desființate. Astfel municipalitatea intenționează desființarea locurilor de parcare  dintre străzile Avram Iancu și Ion Creangă pentru a crea o bandă suplimentară de circulație la urcare. 

“Sunt vreo 14 locuri de parcare pe strada Republicii, pe stânga, cum urci. Dacă acelea se vor desființa, se pot face două benzi de urcare pe Republicii și scapi de ambuteiajul teribil de la Oncologie”, a afirmat  Emil Boc în cadrul unei emisiuni radio.

Întrebat unde vor putea parca oamenii în zona respectvă, primarul municipiului Cluj-Napoca a ținut să menționeze că parkingurile din zona centrală rămân de cele mai multe ori goale.

“M-am uitat la ora 8:40 la parcarea de la primărie și erau 222 de locuri libere. Când vor fi toate locurile de parcare pline, voi recunoaște că sunt probleme cu locurile de parcare. Nu ține argumentul că trebuie să punem locuri de parcare în detrimentul fluidizării traficului. Să nu mai vorbim că la Polivalentă și la stadion sunt peste 700 de locuri, iar la Polivalentă costă 1 leu pe oră. Trebuie să ne obișnuim să facem această deplasare pe jos de la parcare la obiectivul unde trebuie să ajungem”, a mai adăugat Emil Boc.

 

Category

aeroport cluj