Fals în acte la Poieni. Cheltuieli de 3,8 milioane euro, aprobate din pix

sedinta consiliu local poieni

O hotărâre ce viza aprobarea contului de execuție a bugetului local al comunei Poieni pe trimestrul II din acest an apare ca fiind APROBATĂ fără a fi supusă dezbaterii și votului consilierilor locali. În procesul verbal al ședinței din 30 iulie 2021 transmis Instituției Prefectului județului Cluj scrie negru pe alb  că hotărârea Nr. 42 din 30.07.2021 a fost adoptată cu UNANIMITATE de voturi.

Din transmisiunea live pe Facebook a ședinței se poate observa cum unul dintre consilierii prezenți în sală a refuzat dezbaterea subiectului invocând faptul că proiectul de HCL nu respectă regulamentul de organizare și funcționare a Consiliului local Poieni.  Mai exact proiectul NU era însoțit de rapoartele comisiilor de specialitate din cadrul primăriei Poieni, respectiv al Comisiei de specialitate din cadrul Consiliului local.

Unde apare falsul în acte?

Așa cum se poate observa din înregistrarea video, secretara primăriei Poieni nu a fost prezentă în sală pe toată durata ședinței. Cu toate acestea semnătura secretarei se regăsește pe procesul verbal al ședinței ( vezi foto).

semnatura viorica crisan

Totodată persoana care a reprezentat-o pe doamna Viorica Crișan în ședința din 30.08.2021 (secretarul comunei Poieni) nu este menționată în procesul verbal al ședinței ca fiind îndreptățită  să îi preia atribuțiile. În mod firesc doamna Natalia Țîrle (prezentă la ședință) avea obligația de a semna respectivul preces verbal.

Cum au fost aprobate din pix cheltuielile făcute de primăria Poieni în primele 6 luni ale acestui an? VIDEO AICI.

"Trecem la punctul 1, apobarea procesului verbal al ședinței anterioare. Aici cred că nu sunt nelămuriri. Cine este pentru, abțineri, împotrivă? Punctul doi, domnu primar… proiect de hotărâre privind aprobarea contului de execuție a bugetului local pe trimestrul II 2021", Mircea Dumitraș ( PNL), președinte de ședință.

Înainte ca hotărârea în cauză să fie supusă votului, primarul Gheorghe Boca, inițiatorul proiectului, mimează o ceartă cu doamna Natalia Țîrle pe motiv că nu a transmis consilierilor documentația necesară pentru ca proiectul numărul doi de pe ordinea de zi ( HCL 42) să poată fi dezbătut și supuă votului.

"Oare vi l-o trims în comisii?", a întrebat  Gheorghe Boca înaintea supunerii la dezbatere a hotărâriii.

Unul dintre consilieri atrage atenția asupra nerespectării regulamentului. Consilierul Adrian Morariu susține că nu a primit documentația pentru a putea vota în cunoștință de cauză.

"Noi din păcate, eu cel puțin, nu știu restul colegilor, nu am primit decât ordinea de zi și procesul verbal de la ședința trecută. Atât...", a susținut Adrian Morariu în timpul ședinței.

Iritat, primarul Gheroghe Boca după o șușoteală cu Natalia Țîrle ( cea care i-a ținut locul secretarei Viorica Crișan) află că nu au fost înmânate referatele care însoțesc proiectul supusă votului se răstește la aceasta:

"După ce treceți pe ordinea de zi?", s-a răstit Gheroghe Boca către Natalia Țîrle.

Ulterior primarul anunță că se trece peste proiectul respectiv. Proiectul este retras de pe ordinea de zi.

"Bun trecem peste el că n-avem…retragem…următorul….", a fost susținut Gheorghe Boca. 

Mircea Dumitraș anunță că se trece la punctul 3 fără ca punctul 2 de pe ordinea de zi să fie votat.

Ulterior, în documentele transmise la Prefectura Cluj, proiectul privind aprobarea exercițiului bugetar pe trimestrul II a comunei Poieni apare ca fiind APROBAT cu UNANIMITATE.

proces verbal poieni sedinta 30 iulie

 

Potrivit documentației care nu a mai ajuns în mapa consilierilor la ședința din 30 iulie, executivul comunei Poieni a cheltuit în primele 6 luni ale acestui an 19.096.646,29 RON ( 3,83 mil Euro) din care, doar la secțiunea drumuri și poduri au fost cheltuiți 12,8 milioane RON ( 2,57 mil Euro)

Cu toate că pe înregistrarea video se poate observa că proiectul de hotărâre Nr 42 NU a fost aprobat, în ședința din 27 august, o parte dintre consilierii locali au girat falsul în acte, votând procesul verbal al ședinței din 30 iulie.

Contactat telefonic Mircea Dumitraș se contrazice în afirmații.

"Am greșit. Știu că s-a revenit asupra punctului respectiv. Nu știu cum am omis. S-a autosesizat un domn consilier și s-a revenit asupra punctului respectiv. Nu s-a votat dar știu că s-a revenit asupra acelui proiect. A fost băgat în altă ședință.Așa am reținut. Acum nu mai știu să vă spun data exactă. Cred că în ședința din august", a declarat Mircea Dumitraș.

Telefonic, secretara primăriei Poieni, Viorica Crișan a recunoscut că nu a fost prezentă în sală în timpul ședinței din 30 iulie, ea fiind doar persoana care a redactat procesul verbal al ședinței respective. Lucru pe care și-l asumă.

Rep: Pe procesul verbal al ședinței din 30 iulie apare semnătura dumneavoastră iar dumenavoastră nu ați fost prezentă în sală.

Viorica Crișan:  No și?

Rep: Cum de ați semnat acel porces verbal?

Viorica Crișan:: D-apoi l-am redactat io. Io l-am redactat și mi-am asumat,

În ședința din august, așa cum afirma Mircea Dumitraș, proiecutul buclucaș nu a fost repus pe ordinea de zi. Vezi foto cu convocatorul sedinșei din 27.08.2021.

sedinta august poeini

sedinta august


 

Category

 

 aeroport