În orașul de 5 stele o toaletă smart e la preț de garsonieră

toalete

Primăria Cluj-Napoca intenționează să achiziționeze 4 noi toalete publice automatizate. În condiuțiile în care Clujul duce o lipsă acută de locuințe sociale, valoarea unei toalete publice smart este estimată de experții primăriei la 52.500 de euro, cât prețul unei garsoniere de 24 mp în Cluj-Napoca. 

Potrivit licitației publice lansate, este vorba despre 4 astfel de toalete care pot fi utilizate și de către persoanele cu dizabilități și sunt racordabile la utilități.  Contractul este estimat la suma de 1.027.896 lei (circa 210.000 euro), fonduri bugetare. Ofertele pot fi depuse până la data de 30 septembrie 2022. 

Primăria Cluj-Napoca a achiziționat și instalat deja, ca urmare a inițiativei transmise prin procesul de bugetare participativă, noi toalete publice moderne, complet automatizate și dotate pentru persoanele cu dizabilități.

Locații: Baza Sportivă Gheorgheni, Parcul de pe Bd. 1 Decembrie 1918, Parcul Rozelor, Parcul Central „Simion Bărnuțiu”.

Toaletele  sunt racordate la utilități și prevăzute cu sistem de spălare automatizat, care asigură auto-curățarea după fiecare utilizare, nefiind necesară prezența de personal auxiliar.

Garanția este 2 ani de la data punerii în funcțiune, perioadă în care furnizorul asigură funcționarea, întreținerea, igienizarea și consumabilele. De asemenea, toaletele dispun de sistem automat de taxare cu monede de 50 bani, cât reprezintă tariful pentru o utilizare. Toaletele smart au costat aproximativ 50.000 de euro/ bucată. De remarcat este faptul că administrația clujeană a cheltuit în plus față de valaorea de achiziție a toaletelor alte câteva mii de euro pentru racordarea acestora la utilități.

Category

zilele clujului

debrecen

 

victoria