Aeroportul ”Avram Iancu” Cluj a atins pragul de un milion de pasageri în 2021

aeroport cluj

Aeroportul Internațional „Avram Iancu” Cluj alături de Consiliul Județean Cluj și operatorul aerian Animawings a organizat marți un eveniment pentru sărbătorirea pasagerului cu numărul 1.000.000 înregistrat pe aeroport în anul 2021. La ceremonie au fost prezenți, printre alții, directorul aeroportului, David Ciceo și prefectul Tasnadi Szilard, alături de consilieri județeni.

Pasagerul cu numărul 1.000.000 înregistrat în 2021 a fost transportat de către operatorul Animawings pe zborul său cu numărul A2-5731 de la Zakynthos la Cluj-Napoca.

„Tradiția merge mai departe! Evenimentul – simbol al Aeroportului Internațional Cluj, este sărbătorit și anul acesta, pentru a 10-a oară în istoria sa. Pragul de 1.000.000 de pasageri înregistrați în aceste vremuri de criză fără precedent în aviația națională și internațională este o performanță care ne confirmă încrederea în faptul că, în cel mai scurt timp posibil vom depăși din nou bariera a 2 milioane de pasageri anual”,a declarat David Ciceo, Directorul General al Aeroportului Internațional „Avram Iancu” din Cluj-Napoca.

Pasagerul un milion din acest an este un tânăt IT-ist din Cluj. El tocmai s-a întors din concediul pe care l-a petrecut în Grecia. Cristian va primi un bilet dus – întors la alegere pe una din rutele Animawings.

„Mă bucur foarte mult, nu am avut niciodată norocul să căștig ceva. În schimb e foarte frig la Cluj. Vin de la 28-29 de grade. Pe când sa adorm mi-am aztit numele. Sunt foarte bucuros”, a afirmat Cristian.

David Ciceo s-a declarat mulțumit  că aeroportul a reușit să crească traficul, dar mai este mult de recupera.

„Suntem peste estimările inițiale, am reușit să creștem traficul, să readucem cele 45 de destinații de dianinte de pandemie. Totuși, suntem la 80% comparativ cu 2019. Trebuie sa fim prudenți, gradul de încărcare nu este foarte bun, dar în 2022 speram să vedem și pasagerul cu numărul 2 milioane pe aeroport”, a declarat David Ciceo.

Category

 

 aeroport

 

Profile picture for user InfoCluj.eu