Aeroportul Cluj a cumpărat echipamente de degivrare din fonduri europene

avion

Aeroportul Internațional ”Avram Iancu” Cluj a finalizat proiectului din fonduri  europene nerambursabile „Echipamente aeroportuare pentru deszăpezirea/ degivrarea/ antigivrarea suprafețelor de mișcare și determinarea gradului de frânare”.

Obiectivul proiectului în valoare de 8 milioane de lei a constat în achiziționarea a 4 echipamente aeroportuare, din care 3 sunt destinate pentru deszăpezirea/ degivrarea/ antigivrarea suprafețelor de mișcare și unul pentru determinarea gradului de frânare pe pistă.

”Utilajele pentru deszăpezire/ degivrare/ antigivrare eficientizează procesul de curățare a suprafețelor de mișcare ale aeronavelor și reduc timpii de intervenție pentru efectuarea operațiunilor specifice la sol. Echipamentul pentru determinarea gradului de frânare monitorizează starea suprafețelor de mișcare în urma depunerii precipitațiilor pe timp de iarnă, asigurând un grad ridicat al coeficientului de frânare”, au susținut reprezentanții aeroportului.

În urma implementării proiectului, noile echipamente aeroportuare achiziționate au condus la creșterea gradului de siguranță în operarea aeronavelor, în conformitate cu reglementările naționale și internaționale. Valoarea totală a contractului de finanțare a fost de aproape 8 milioane de lei, din care valoarea cofinanțată de Uniunea Europeană a fost de 2,8 milioane de lei.

Category

aeroport sarbatori

 

victoria

Profile picture for user InfoCluj.eu