Cazierul judiciar ar putea fi eliberat gratuit și în format electronic

coada la cazier judiciar

Cazierul judiciar ar putea fi eliberat în format electronic și gratuit potrivit unui proiect de lege depus la Camera Deputaților de deputații PNL George Tuţă şi Sebastian Burduja.

Cei doi au obținut sprijinul a 71 de parlamentari de la toate grupurile parlamentare și proiectul a fost înregistrat pentru dezbateri și aprobare la Camera Deputaților.

”Îmi doresc ca pe perioada mandatului de parlamentar să adoptăm legi prin care uşurăm viaţa de zi cu zi a cetăţenilor, prin care normalizăm relaţia pe care o au cu statul. (...) Sunt încrezător că legea va fi adoptată cu celeritate şi, astfel, vom consolida procesul digitalizării din România”, a declarat deputatul PNL George Tuţă.

”Am ales cazierul judiciar pentru că, în fiecare an, până la 2,5 milioane de români sunt puşi pe drumuri pentru a ridica o hârtie, deşi procedura ar trebui să fie extrem de simplă. Sunt sigur că toţi colegii parlamentari vor rezona la această iniţiativă. Cu toţii ne dorim un stat prietenos cu cetăţeanul şi grijuliu cu timpul lui", a declarat deputatul Sebastian Burduja.

Category

zilele clujului

debrecen

 

victoria