DOVADA: O firmă care NU figurează în evidențele DSP dezinfectează Floreștiul

dezinfectie

Una dintre măsurile de luptă împotriva COVID-19 luate de administrația locală a comunei Florești a fost aceea de dezinfectare a scărilor de bloc și a spațiilor comune. Primarul condamnat penal în primă instanță la 3 ani de închisoare cu suspendare a susținut pe contul personal de Facebook că societatea care realizează activitatea de dezinfecție are toate documentele necesare iar acțiunea acestei societăți nu afectază sau pune în pericol sănătatea populației.

Trebuie menționat faptul că, la începutul lunii aprilie, societatea Lukacom Invest SRL a fost desemantă să presteze servicii de dezinfecție și dezinsecție a scărilor de bloc pentru suma de 60.500 lei (12.526,66 Euro)+ TVA. IMPORTANT: Suma reprezintă doar manopera deoarece, se pare că Primăria a pus la dispoziția firmei respective soluții necesare, printr-o altă procedură de achiziție de pe SICAP.

lukacom

În urma disputelor apărute în spațiul public între primarul (condamnat penal în primă instanță la 3 ani de închisoare cu suspendare) și cetățenii comunei, Infocluj.eu a solicitat un punct de vedere  OFICIAL din partea reprezentanților Direcției de Sănătate Publică a județului Cluj.

sulea

În răspunusl oferit de DSP Cluj se menționează că orice societate care desfășoară activități de dezinfecție, dezinsecție și deratizare în spațiile utilizare de populație are obligativitatea, conf Ord1030/2009 modificat cu Ord 15/2020,  de a DEȚINE  un certificat de conformitate cu normele de igienă și sănătate publică. Potrivit documentului transmis,  Lukacom Invest NU se află în efidențele Direcției de Sănătate Publică a Județului Cluj (vezi documentulfoto).

dsp

Este interesant de urmărit dacă organele abilitate ale statului vor lua măsuriile necesare sau vor continua să ignore în continuare sesizările cetățenilor comunei Florești.

 

 

 

 

Category

zilele clujului

debrecen

 

victoria