Video: Sfânta Împărtășanie a coronavirusului

slujba catedrala

Sfatul Bisericii Ortodoxe Române, transmis către enoriași, de a evita sărutarea icoanelor în condițiile măsurilor de contracarare a unei epidemii de coronavirus este ignorat de români. Așa cum se poate observa din imaginile filmate azi, 22 martie, la Catedrala  din centrul municipiului Cluj-Napoca, Sfânta Împărtășanie se face cu aceași linguriță. 

Credincioșii să nu mai sărute icoanele sau să își aducă linguriță pentru Împărtășanie, anunța joi BOR printr-un comunciat de presă.

Vineri însă, Patriarhul Daniel a revenit într-un comunicat în care a precizat că regula împărtășirii clericilor și credincioșilor din același Sfânt Potir rămâne neschimbată. 

În plină pandemie de COVID -19, sute de clujenii aflați la slujba de duminică s-au împărtășit cu aceiași linguriță. Majoritatea celor care au participat la slujba oficiată de câțiva preoți la Catedrala Mitropolitană din Cluj-Napoca, au ales să se și împărtășească. Din păcate biserica nu a înțels că în aceste vremuri este absolut necesar și deosebit de important ca și această instituție sa privească cu seriozitate reomandările cu privire la măsurile de prevenție.

 

“Smart city, medieval people.....”

 

 

 

Category

aeroport sarbatori

 

victoria

Profile picture for user InfoCluj.eu