Asistent medical, testat pozitiv pentru COVID-19 la scurt timp după vaccinare

vaccin

Povestea unui asistent medical de urgență care a fost testat pozitiv la COVID-19 după ce a primit vaccinul dovedește faptul că spălarea mâinilor, distanțarea socială și purtarea măștii vor fi în continuare esențiale și în următorul an.

Matthew W., un asistent medicală în vârstă de 45 de ani din San Diego, a primit vaccinul Pfizer pe 18 decembrie și a declarat pentru KGTV, post afiliat la ABC News San Diego, că singurul efect secundar al vaccinului pe care l-a experimentat a fost durerea brațelor. La nici o săptămână ( 6 zile mai târziu), după ce a ieșit din tură de la spitalul suport COVID-19 în care lucra, Matthew a manifestat simptome. Mai exact a  avut frisoane, dureri musculare și oboseală. S-a testat imediat iar rezultatul a confirmat că este pozitiv pentru COVID-19.

Doctorul Christian Ramers, specialist în boli infecțioase la Centrele de Sănătate Familială din San Diego a susținut că scenariul nu este neașteptat deoarece după vaccinare pacienții nu dezvoltă imediat protecția COVID-19. 

„Știm din studiile clinice privind vaccinul că va dura aproximativ 10-14 zile până când veți începe să dezvoltați protecție împotriva vaccinului”,  a declarat doctorul Christian Ramers pentru KGTV.

Potrivit doctorului Ramers, chiar și după acele 10-14 zile, pacienții au nevoie în continuare de a doua doză de vaccin pentru protecție completă. 

 „Prima doză pe care o considerăm vă oferă undeva la 50% și aveți nevoie de a doua doză pentru a ajunge până la 95%”, a adăugat Christian Ramers.

Există însă și o altă teorie privind infectarea cu COVID-19 după vaccinare. Deoarece perioada de incubație pentru COVID-19 poate dura până la 14 zile, este, de asemenea, posibil ca Matthew să fi fost infectat înainte de a primi vaccinul pe 18 decembrie. Ambele scenarii potențiale reamintesc că vaccinurile nu sunt un remediu universal. În schimb, spun specialiștii, stingerea pandemiei va necesita timp și respectarea continuă a practicilor fundamentale de sănătate publică, precum distanțarea socială, măștile și spălarea mâinilor.

„Auzim în repetate rânduri că reprezentanții din domeniul sănătății sunt foarte optimiști cu privire la faptul că este începutul sfârșitului, dar va fi o evoluție lentă, săptămâni până la luni, pe măsură ce vom lansa vaccinul”, a mai afirmat  Ramers.

Category

turlish