Auckland, cel mai mare oraş din Noua Zeelandă, a intrat luni în lockdown

auckland

Auckland, cel mai mare oraş din Noua Zeelandă, a intrat luni într-un lockdown de trei zile, o măsură drastică în încercarea de a ţine sub control un prim focar de infectare cu varianta britanică a noului coronavirus, informează AFP.

Premierul Jacinda Ardern a ordonat cele 72 de ore de lockdown după descoperirea a trei cazuri în aceeaşi familie în marele oraş al Insulei de Nord. Şcolile şi afacerile neesenţiale au rămas închise luni dimineaţă, iar rezidenţilor li s-a interzis să părăsească oraşul, cu excepţia cazurilor în care exista un motiv imperios.

Potrivit Ministerului Sănătăţii, cercetările au stabilit că două dintre cele trei persoane au fost infectate cu varianta de coronavirus care a apărut în Marea Britanie. Rezultatele testelor pentru a treia persoană nu sunt cunoscute încă.

"Aceste rezultate susţin decizia de a acţiona într-o manieră rapidă şi energică pentru a detecta şi preveni orice risc de noi contaminări", a explicat ministerul.

Autorităţile au precizat că niciun test efectuat în acest stadiu asupra rudelor celor trei bolnavi nu a fost pozitiv, lăsând speranţa unei ridicări rapide a lockdown-ului. Pe de altă parte, autorităţile încă nu ştiu cum a ajuns această variantă pe arhipelag, care părea să fi eradicat aproape complet virusul.

Cele trei persoane testate pozitiv pentru COVID-19 sunt un tată, o mamă şi fiica lor. Femeia lucrează pentru o companie care furnizează lenjerie şi veselă pentru zboruri internaţionale. Aceasta este primul lockdown impus în aproape şase luni în Noua Zeelandă, o ţară a cărei eficacitate a răspunsului la pandemie a fost apreciată în străinătate

Category

turlish

 

Profile picture for user InfoCluj.eu