Un preot ortodox a fost reținut după ce a ținut o slujbă cu mai mult de 10 enoriași

preot grecia

Un preot ortodox a fost arestat sâmbătă în Grecia după ce a slujit în fața enoriașilor adunați într-o biserică. Prelatul  afost acuzat de încălcarea deciziei oficialităților grecești care prevăd suspendare slujbelor religioase  în timpul focarului de coronavirus.

Potrivit AFP, citând surse ale poliției elene, mitropolitul Serafim al insulei Cypher, a susținut o slujbă religioasă vineri seară, la care au participat mai mult de 10 persoane. După denunțuri individuale ale mai multor cetățeni, mitropolitul a fost reșinut și interogat de poliție în cursul zilei de  sâmbătă iar ulterior a primit o notificare  legală.

El a fost eliberat după ce i-a fost adus în vedere faptul ca trebuie să urmeze măsurile aplicate de guvernul grec și de Biserica din Grecia, pe fondul crizei coronavirusului.

De la primul deces al unei persoane depistate cu  COVID-19 în Grecia, 12 martie, guvernul a adoptat o blocare strictă pentru a opri răspândirea virusului. Printre măsurie intreprinse de Grecia se regăsesc închiderea școlilor și a localurilor, precum și interzicerea adunărilor publice a mai mul de 10 persoane.

Luni, reprezentanții biserici Ortodoxe din Grecia, au decis să suspende serviciile religioase cu public masiv și să mențină bisericile deschise doar pentru „rugăciuni individuale”.

Ministerul Educației și Religiei a solicitat   joi suspendarea „tuturor sărbătorilor religioase din toate bisericile, cu excepția înmormântărilor și a rugăciunilor individuale”.

Începând de joi, 222 de încălcări ale măsurilor guvernului au fost raportate în Grecia și 233 de persoane au fost arestate, potrivit declarațiilor furnizate de  reprezentanții poliției grecești. Cele mai multe încălcări au fost pentru cafenele, restaurante, saloane de înfrumusețare și magazine, care trebuiau să rămână închise, se arată în documentul poliției, citat de AFP.

Grecia a avut 13 decese și 530 de cazuri de coronavirus, conform ultimelor cifre.

Category

aeroport sarbatori

 

victoria

Profile picture for user Eugen Olariu