Alternativa Dreaptă sesizează Avocatul Poporului. Neconstituționalitatea proiectelor de lege PLX 47/2003 şi PLX 145/2023

adela mirza

Partidul Alternativa Dreaptă aduce în atenția publicului și a autorităților o problemă gravă și alarmantă, legată de proiectele de lege PLX 47/2003 şi PLX 145/2023. 

Considerăm că aceste proiecte de lege sunt neconstituționale și reprezintă o amenințare directă la adresa drepturilor și libertăților individuale, precum și la adresa integrității familiei. Dreptul natural al părinților de a-și crește și educa copiii într-un mediu sigur și iubitor nu trebuie subminat de intervenții nejustificate ale statului. Prin sesizarea Avocatului Poporului, dorim să subliniem îngrijorările noastre serioase cu privire la aceste proiect de lege și să solicităm o analiză temeinică a constituționalității lor. Suntem profund preocupați de faptul că aceste propuneri legislative pot deschide ușa abuzurilor și interpretărilor subiective, care pot afecta în mod negativ viața familiilor, copiilor și tuturor celorlalți.

În loc să se concentreze pe măsuri de sprijin și asistență pentru familiile vulnerabile, proiectul de lege PLX 145/2023 dă puteri excesive statului, fără a clarifica criteriile și mecanismele de intervenție în cazurile în care copiii ar putea fi luați de lângă părinți. Există riscul real ca aceasta să conducă la abuzuri și injustiții, subminând încrederea și armonia din cadrul familiilor.

Partidul Alternativa Dreaptă consideră că este necesară o abordare echilibrată și responsabilă în protejarea drepturilor și libertăților individuale, în special în ceea ce privește relația părinte-copil. Susținem dezvoltarea de politici și programe care să ofere sprijin și resurse familiilor pentru a-și îndeplini responsabilitățile într-un mod adecvat.

Alternativa Dreaptă va continua să acționeze legal şi instituţional în mod decisiv pentru apărarea drepturilor și libertăţilor cetăţeneşti şi îndemnăm pe toți cetățenii preocupați de această problemă să ni se alăture în eforturile de a combate proiectele de lege neconstituționale și de a proteja drepturile și valorile fundamentale ale familiilor și copiilor noștri.

 

Category

victoria

1