Cu școli fără apă potabilă, CJ Cluj donează 100.000 lei pentru Catedrala Notre-Dame

notre dame

Consilerii județeni au aprobat în plenul ședinței de azi un proiect de hotărâre propus de vicepreședintele CJ Vakar Istvan ce vizează donarea unei sume de bani pentru refacerea Catedralei Notre-Dame. Reprezentantul UDMR a propus ca din bugetul județului să fie donată suma de 100.000 lei.

Aş propune să punem doar 100.000 de lei pentru un gest simbolic pe care judeţul Cluj, Consiliul Judeţean, îl poate face pentru Biserica Notre Dame de la Paris. Trebuie găsită, juridic, forma în care se pot transfera această sumă, a afirmat Vakar Istvan.

În  județul Cluj,  în anul de grație 2019, încă mai există gărdinițe și școli, în special în zona de munte, fără să fie conectate la rețeaua de apă potabilă. Suma votată azi de consilierii județeni pentru refacerea catedralei Notre-Dame este o picătură într-un ocean în comparație cu donațiile făcute la nivel european. Cel mai porbabil că suma respectivă ar fi fost mult mai utilă pentru a moderniza unele unități de învățământ din zona rurală.  

Proiectul propus de Vakar a fost adoptat cu un număr de 28 de voturi pentru și o abținere., în timp ce 8 consilieri nu au votat.

 

 

 

 

Category

 

 aeroport