Daniel Buda către Șulea: Uneori e important să nu pierzi ocazia să taci

tractor la arat

Reacțiile liderilor PNL nu au întârziat să apară în urma afirmațiilor făcute de Horia Șulea, condamnat penal în primă înstanță la 3 ani și 6 luni cu suspendare pentru abuz în serviciu. Acesta a susținut că a construit organizația locală a PNL Florești pe care în prezent dorește să o ditrugă.

"Am reușit să construim o organizație locală Florești a Partidului Național Liberal, pe care acum, astăzi, moral, mă simt obligat să o distrug", a afirmat Horia Șulea. 

Președintele Organizației Județene a PNL Cluj, europarlamentarul Daniel Buda a ținut să îi transmită lui Șulea, suspendat din PNL pentru condamnarea din primă instanță, că de-a lungul istoriei mulți au încercat să distrugă partidul însă nu au reușit. 

"De-a lungul istoriei mulți și-au dorit să distrugă PNL-ul și nu au reușit. Sunt absolut convins că nici la Florești nu va putea fi distrus cunoscându-i pe cei care sunt azi în aceasta organizație. În calitate de președinte al organizației județene Cluj am totală și deplină încredere în capacitatea colegilor de la Florești. Referitor la declarațiile domnului Șulea suspendat din PNL, când eram la începutul carierei mele în politică, domnul Boc mi-a spus: E foarte important să nu pierzi ocazia să taci uneori. Avem un statut care, în cazul domnului Șulea, cu siguranță va fi respectat cu sfințeie", a declarat europarlamentarul Daniel Buda pentru InfoCluj.eu.

daniel buda

Ministrul Agriculturii, Adrian Oros a declarat pentru InfoCluj.eu că atitudinea lui Șulea este una bipolară.

"În primul rând, mie mi se pare cel puțin straniu să spui că tu, din punct vedere doctrinar ești liberal, că dorești să revi în partid după ce îți rezolvi problemele în instanță dar, pe termen scurt, îți propui să distrugi PNL-ul.  E o contradicție pe care nu o înteleg și multă lume nu o înțelege. Actuala organizație a PNL din Florești va câștiga prin echipa și candidatul pe care îl are la funcția de primar.  Decizia organizației județene este luată în a spijini candidatura lui Bogdan Pivariu și echipei sale. Acest sprijin va fi necondiționat atât din partea filialei județene cât și de la nivelul central al partidului, inclusiv al premierului Ludovic Orban" a afirmat pentru InfoCluj.eu Adrian Oros.

orban pivariu

Bogdan Pivariu, președintele PNL Florești a ținut să îi ramintească condamnatului penal în primă înstanță la 3 ani și 6 luni cu suspendare pentru abuz în serviciu că un partid nu este înregistrat pe persoană fizică. Pivariu este de părere că nu are nimeni dreptul să calce în picioare comunitatea pe care susține că vrea să o reprezinte, așa cum  o face Șulea.

"Un partid politic nu aparține unui individ, nu este o jucărie pe care o consideri proprietate și o arunci la gunoi când te împiedici de ea prin casă sau în acest caz când te încurcă în lupta politică. Nici un lider, dacă a fost vreodată dedicat unui curent sau unei doctrine, nu are dreptul moral sau de alt fel de a călca în picioare și de a anula munca a sute de oameni. Un lider adevarat ar ști să își atragă oamenii, comunitatea, membrii de partid sau simpatizanții alături prin îndemn la a construi, nu la distrugere. Declarațiile primarului în funcție sunt cu atât mai grave cu cât oglindesc și atitudinea sa față de administrația comunei Florești și lipsa totală de respect față de fiecare cetățean care locuiește aici. Partidul Național Liberal are o istorie în spate care nu poate fi nici contestată nici distrusă. În organizație regulile există pentru a fi respectate, iar în cazul Partidului Național Liberal, prevederile statutului s-au aplicat când a fost cazul și au fost asumate. Când am acceptat și să intru în politică dar și să fiu parte din administrația publică locală în 2016 am crezut sincer că urma să existe o echipă cu primarul. M-am înșelat și eu și colegii mei de partid, dar regulile există să fie respectate și eu asta am facut. De când am preluat conducerea interimară a PNL Florești organizația s-a schimbat și a prins viață. Dovadă că NU primarul în funcție este cel care poate sau are dreptul să declare că distruge partidul sunt oamenii noi care vin în organizație pentru că văd și vor schimbare și dezvoltare, altfel decât până acum. Nu are nimeni dreptul să calce în picioare comunitatea pe care susține că vrea să o reprezinte!" , a susținut într-un comunicat  Bogdan Pivariu, președintele PNL Florești.

Category

zilele clujului

debrecen

 

victoria