FCU Craiova - U Cluj, 3-4 ca la teatru. Chipciu și Nistor au adus prima victorie pentru “U”

dan nistor

Într-un meci interzis cardiacilor Universitatea Cluj a reușit să obțină toate cele trei puncte puse în joc în deplasarea de la Craiova. Veteranii Chipciu și Nistor au adus prima victorie a studenților în acesastă ediție de campionat.

În stagiunea precedentă, în două dintre cele trei întâlniri directe, oltenii s-au impus clar în două ( 5-0, respectiv 3-1) iar o partidă s-a încheiat la egalitate (1-1).

După o remiză și o înfrângere în primele două runde, Universitatea Cluj s-a deplasat la Craiova în căutarea primei victorii din această stagiune. Elevii antrenați de Anton Petrea au reușit să obțină toate cele trei puncte puse în joc grație dublelor lui Nistor și Chipciu.

Primul sfert al partidei oltenii au deținut inițiativa jocului având o posesie superioară și câteva ocazii destul de mari însă cei care au reușit să intre după primele 45 de minute în avantaj la vestiare au fost clujenii. Dan Nistor a deschis scorul în minutul 37 cu un super gol, șut de la 16 metri, direct în vinclul porții apărate de Robert Popa. Șepcilor roșii le-a trecut glonțul pe lângă ureche în minutul 45 la golul marcat de Aurelian Chițu însă verificarea VAR a confirmat o poziție de offside.

Oltenii au revenit în joc în startul reprizei secunde prin reușita lui Chițu (’50). Atacantul lui FCU Craiova a reluat cu capul în poartă mingea ricoșată din transversală în urma șutului de la distanță a lui Yassine Bahassa. După două ocazii mari ale studenților, același  Aurelian Chițu aduce Craiova în avantaj (’60) învingându-l pe Gorcea în urma unui contraatac fulgerător.

Dan Nistor restabilește egalitatea pe tabelă (’69) după ce a transformat un penalty.  William Baeten a atins balonul cu mâna în interiorul careului la o fază care nu anunța niciun pericol pentru poarta lui Robert Popa.

După o greșeală a lui Filip la centrul terenului, Sekou Sidibe, la doar un minut de la intrarea în teren și la prima atingere de balon, l-a învins pe Gorcea și oltenii aveau să revină din nou în avantaj în minutul 77.

Chipiciu, preluare cu dreptul și șut cu stângul, iar scorul devenea 3-3. Dubla lui Alexandru Chipciu a venit la 6 minute după și elevii antrenați de Anton Petrea au închis tabela la 3-4.

Echipe de start:

FCU CRAIOVA: 31. R. Popa - 18. Compagnucci, 3. Paramatti, 14. Henriques, 30. Van Durmen - 8. Dr. Albu, 6. Vl. Achim - 24. Baeten, 10. Bauza, 28. Bahassa - 11. Chițu
REZERVE: 50. Gurău, 2. Negru, 5. Kvakic, 72. Padula, 77. Asamouh, 74. Ciobanu, 23. Al. Pop, 51 Sidibe, 99. Blănuță
ANTRENOR: Nicolae Dică

U CLUJ: 33. Gorcea - 88. Dimitrov, 6. Miron, 3. Mitrea, 5. Vătăjelu - 94. Bic, 16. I. Filip, 10. Nistor - 19. D. Popa, 7. I. Stoica, 27. Chipciu
REZERVE: 23. Iliev, 26. Oancea, 17. Pițian, 93. Călugăr, 18. perianu, 97. Hofman, 11. Tescan, 8. Calcan, 59. Popadiuc
ANTRENOR: Anton Petrea

Category

aeroport

 

victoria