“U“ pierde la scor partida cu Rapid

gorcea

„U” Cluj și Rapid, singurele echipe din Superligă care s-au duelat  în prima ediție a campionatului României, în 1933, au încheiat weekend-ul fotbalistic al Superligii.

În partida disputată pe “teren propriu”, la Mediaș, elevii antrenați de Anton Petrea au început în forță având în primele 10 minute o posesie a balonului de 57%. Trepat avântul clujenilor s-a stins inițiativa jocului fiind preluată de rapidiști.

Prima ocazie a meciului le-a aparținut studenților în minutul 9 prin Alex Chipciu, care în urma unui corner de pe partea dreaptă a trimis cu capul  puțin pe lângă poarta apărată de Moldovan. Finalul primei reprize le-a aparținut în schimb rapidiștilor care au trecut pe lângă deschiderea scorului în trei rânduri consecutiv prin Funsho Bamgboye. Presiunea asupra studenților creată de elevii lui Bergodi spre finalul primei reprize s-a concretizat pe tabelă în minutul 45. Șutul cu piciorul stâng al lui Dudgandzic, deviat de Dimitrov, îl păcălește pe Gorcea și feroviarii au plecat la vestiare în avantaj. La pauză U Cluj - Rapid (0-1).

La deputul reprizei secunde Anton Petrea efectuează prima schimbare și îl în introduce în teren pe Daniel  Popa. De cealaltă parte Rapid putea avea 2-0 în minutul 51 însă Andrei Gorgea salvează senzațional în fața lui iulian Cristea. La doar două miunute, campionul ratărilor,  Funsho, șutează din viteză pe lângă stâlpul porții studenților. În urma unei faze fixe, Rapid face 2-0 în minutul 62 prin autogolul lui Bogdan Vătăjelu care a degajat din 6 metri direct în poartă centrarea lui Albu.

În minutul 69,  Filip care a intrat în locul lui Bic şutează bine pe poartă, dar Moldovan salvează poarta rapidistă. La nici 3 minute după Jayson Papeau îl învinge pe Gorcea. În minutul 84 Gorcea scoate superb șutul lui Costache iar tabela rămâne neschimabtă. Scor final U - Rapid 0-3.

Echipe de start:

U CLUJ (4-2-3-1): Gorcea - Dimitrov, Miron, Mitrea, Vătăjelu - Bic, Bordeianu - Chipciu (cpt.), Nistor, I. Stoica - Popadiuc
REZERVE: Iu. Chirilă, Oancea, Pițian, I. Filip, Perianu, Hofman, Tescan, Calcan, D. Popa
ANTRENOR: Anton Petrea

RAPID (4-3-3): H. Moldovan - Onea, Săpunaru, I. Cristea, Braun - Oaidă, Albu, Papeau - Bamgboye, Dudgandzic, Cîrjan
REZERVE: Drăghia - P. Iacob, Morais, Kait, Emmers, Pănoiu, Costache, Al. Ioniță II, Al. Stan
ANTRENOR: Cristiano Bergodi

Arbitru: Iulian Călin / A1: Ferencz Tunyogi; A2: Valentin Dumitru

Category

aeroport

 

victoria