25 de migranți, descoperiți într-un container frigorific pe un feribot spre Marea Britanie

Vlaardingen

Echipajul unui feribot olandez a descoperit marţi 25 de migranţi într-un container frigorific la bordul unei nave care se îndrepta spre Marea Britanie, nevoită apoi să se întoarcă, au anunţat poliţia şi serviciile de salvare din Olanda, relatează AFP. Trecătorii clandestini, a căror origine nu a fost precizată, au primit îngrijiri medicale în portul Vlaardingen, în apropiere de Rotterdam, iar doi dintre ei au fost spitalizaţi, potrivit surselor citate.


"Odată la bord, s-a dovedit că mai multe persoane au fost descoperite într-un container frigorific. Nava s-a întors în port", au transmis serviciile de urgenţă din regiunea Rotterdam pe contul lor de Twitter.

"Cele 25 de persoane au ieşit din navă şi au primit îngrijirile medicale de care au avut nevoie. Anterior, un mesaj provenit de pe navă a precizat că nicio persoană nu şi-a pierdut viaţa", au adăugat sursele.

Nava a fost verificată şi de câini poliţişti şi urma să fie trimisă în portul britanic Felixstowe pentru a se stabili dacă mai există şi alţi migranţi la bord. Nava aparţine companiei DFDS Seaways, care a precizat că migranţii s-au urcat la bord pe o semiremorcă. Această descoperire survine după găsirea a 39 de vietnamezi morţi într-un camion frigorific luna trecută în Marea Britanie.

 

Category

sky