Regina Elisabeta a II-a, cel mai longeviv monarh britanic din istorie, a murit la vârsta de 96 de ani

Regina Elisabeta a II-a

Regina Elisabeta a II-a, care a domnit mai mult timp decât orice alt monarh britanic din istorie, a murit astăzi la vârsta de 96 de ani.

Decesul ei a fost confirmat printr-o declarație a Palatului Buckingham. Familia reginei, inclusiv copiii ei, prințul Charles, prințesa Anne, prințul Andrew și prințul Edward, s-au grăbit să-i fie alături în cursul zilei. Nepoții ei, prinții William și Harry, precum și alți membri ai familiei regale britanice au fost la căpătâiul ei când a murit la reședința sa de vară de la Castelul Balmoral din Scoția.

O declaratie emisă de Palatul Buckingham în această dimineață a informat publicul că starea de sănătate a reginei s-a deteriorat. Regina Elisabeta a II-a a anulat o întâlnire virtuală de miercuri, unde urma să se întâlnească cu miniștrii noului guvern britanic. 

Regina Elisabeta, care s-a născut în februarie 1926, a urcat pe tron în februarie 1952 și a fost încoronată în iunie 1953.

În ultimii ani, ea s-a confruntat cu tot mai multe probleme de sănătate, pe măsură ce îmbătrânea, problemele de mobilitate devenind evidente. În unele dintre ultimele fotografii publicate ale reginei, aceasta a fost văzută folosind un baston de mers. Decesul reginei vine la 17 luni după moartea soțului ei, prințul Philip.

Category

aeroport sarbatori

 

victoria