Boc îi copiază strategia de manipulare a primarului Șulea: "Pe centură se va circula de la 1 ianuarie 2024"

centura valcele apahida

Campania electorală pentru alegerile europarlamentare bate la ușă. Acest lucru este bine-cunoscut de către primarul minicipiului Cluj-Napoca. Emil Boc știe că una dintre problemele majore ale Clujului este traficul, motiv pentru care, în speranța unor viitoare voturi pe care le va obține partidul din care face parte,  le promite clujenilor că pe Centura Metropolitană se va putea circula de la 1 ianaurie 2024. Această promisiune este asemănătoare cu ce a colegului său de partid, Horia Șulea, care la rândul său, le-a promis floreștenilor, că dacă îl vor alege, vor avea o nouă cale de acces spre municipiul reședință de județ.

În campania electorală din 2016 edilul de comună, cu ajutorul firmei ce a câștigat licitația pentru realizarea drumului de ocolire sud a Floreștiului, a înșelat opinia publică prin amplasarea unor utilaje pe alineamentul drumului, oferind  impresia că au demarat lucrările la centură.  În urma acestei manevre de manipulare, Șulea a fost reales în funcția de primar al Floreștiului. Se pare că Emil Boc a învățat cîte deva din strategia de manipulare a maselor a primarului de comună. Nu este exclus faptul ca, în  campania electorală din 2020, clujenii să vadă imagini și filmulețe cu utilaje și muncitori trudind pe Centura Metropolitană a orașului. Având  imaginile respective în cap, alegătorii vor merge la vot cu speranța că, așa cum a promis azi Emil Boc, în 2024 vor avea un trafic rezonabil în Cluj-Napoca.

“Ieri am semnat contractul pentru realizarea studiului de prefezabilitate a PUZ și a detaliilor tehnice de execuție pentru autorizarea construcției la Centura Metropolitană a municipiului Cluj-Napoca. După ce am finalizat protocolul cu Ministerul Transporturilor, după ce am terminat protocolul cu primăriile din jurul Clujului, după ce am întocmit caietul de sarcini în baza licitației, după ce s-a organizat licitația, după ce a fost adjudecată licitația și finalizate toate contestațiile, iată că la un an de zile suntem în măsură să avem acest contract semnat și că peste 12 luni această documentație tehnică să poată fi pusă pe masa Ministerului Transporturilor, a Guvernului României, în vederea realizării licitației de execuție a celor 38 de kilometri cu 150 milioane euro fonduri europene, de a realiza Centura de Sud a Clujului, dar care ajută și Gilăul și Floreștiul și municipiul Cluj-Napoca inclusiv prin cele 7 puncte de conectare a Clujului la Centura Metropolitană.
Este o lucrare amplă, complicată, grea, dificilă, unică deocamdată în această zonă, dar care sperăm că prin profesionalismul membrilor echipei celor care au câștigat licitația, a colegilor din Primărie vom reuși să finalizăm această documentație așa cum am spus astfel încât Centura Metropolitană să fie o realitate, iar 2020, 2021, 2022, 2023 să fie realizată efectiv, ca la 1 ianuarie 2024 să se poată circula pe această centură metropolitană. Obiectivul de când am venit în fața dumneavoastră a fost de a evita  pierderea banilor europeni și de a da o șansă Clujului să respire din perspectiva mobilității urbane prin realizarea acestei centuri metropolitan”, a afirmat Emil Boc în debutul ședinței de Consiliu Local de azi.

 

Category

 

 

victoria