Bogdan Moga, consilier local Florești: ”Mi-am facut un angajament că vom reuși să atragem fonduri nerambursabile”

bogdan moga

InfoCluj.eu vă prezintă unul dintre tinerii consilieri locali ai comunei Florești. Bogdan Moga într-un interviu acordat InfoCluj.eu consideră că toți cei care doresc cu adevărat o schimbare ar trebui să se implice activ în viața socială a comunităților în care trăiesc.

InfoCluj.eu: Domnule Moga, fiind la primul mandat de consilier local probabil că sunt oameni care ar dori să vă cunoască mai bine decât din ședințele de consiliu. Puteți să ne spuneți când, cum și de ce ați ales să intrați în politică?

B.M.: "Pasul spre politică l-am făcut chiar în primul an de facultate, în anul 2007. Asemeni  majorității tinerilor din zona Ardealului am decis să urmez facultatea la Cluj, iar profilul pe care l-am ales a fost cel de Relații Internaționale și Studii Europene. Am considerat atunci că alegând acest profil de studii este necesar să mă implic și politic în viața orașului care m-a adoptat ca student și mai apoi în viața comunei Florești, comună în care locuiesc și în care am decis să rămân definitiv. De ce am ales să mă implic politic? Răspunsul, cel puțin din punctul meu de vedere este unul foarte simplu: vrei să schimbi ceva în bine în jurul tău trebuie să te implici!"

InfoCluj.eu: Ce v-a recomandat pentru funcția de consilier pe care o dețineți în acest moment, fiind ales pe listele PNL Florești?

B.M.: "La cei 32 de ani pe care îi am,  pot spune că mi-am început cariera profesională încă de pe băncile liceului și nu am fugit niciodată de muncă. Avem noi o vorbă în popor ”nu e o rușine a munci”, așa că am muncit cu perseverență, am dat cu mătura, am și gestionat echipe de zeci de oameni. Consider că experiența ,fie ea politică sau profesională, dă roade doar dacă parcurgi niște pași firești. Dacă sărim anumite etape, singura persoană pe care o păcălești ești chiar tu".

bogdan moga1

InfoCluj.eu: Cum evaluați aceste prime 5 luni de mandat în calitate de consilier local al comunei Florești?

B.M.: "Floreștiul nu este o comună ușor de administrat, iar așteptările oamenilor sunt, pe bună dreptate, foarte mari de la noi cei aleși. Am inițiat două proiecte de hotărâre care au și fost aprobate de către consiliul local și lucrez în continuare alături de colegii din PNL la noi proiecte pentru comunitatea în care trăim. Sigur, nu putem face schimbări majore peste noapte, iar în general, nu doar în România, administrațiile publice funcționează pe principiul ”până la Dumnezeu te mânâncă toți sfinții”, dar nici eu nici colegii mei din PNL nu suntem oameni care să renunțe ușor".

InfoCluj.eu: Ce planuri de viitor aveți și cum vedeți dezvoltarea Floreștiului?

B.M.:" Nu îmi place să promit lucruri care  consider că nu pot fi  puse în practică. Nu am făcut niciodată acest lucru și nici nu o voi face în viitor. Mi-am făcut un angajament că voi reuși alături de colegii din PNL Florești și împreună cu domnul primar Bogdan Pivariu să atragem fonduri nerambursabile pentru dezvoltarea comunei, fie ele fonduri europene sau granturi guvernamentale. Așa cum bine știm cu toții Floreștiul a fost văduvit până acum de acest tip de finanțări și vrem să schimbăm acest lucru. La scară mai mică lucrez alături de colegii mei și de domnul primar la proiecte care să ducă la o dezvoltare armonioasă a Floreștiului, să contribuim la creșterea calității vieții, iar după ce nu voi mai ocupa aceasta funcție să pot să fiu împăcat și mândru de direcția în care am reușit să ducem dezvoltarea acestei comunități. Vă asigur că și în viitor nu mă voi eschiva de a le răspunde cetățenilor pe care îi reprezint și care mi-au acordat încrederea prin votul lor,  pentru a discuta despre problemele, dar mai ales despre soluțiile la aceste probleme pe care comunitatea floreșteană le are".

Category

aeroport

 

victoria