Clujeanca Adela Mîrza, noul președinte al Partidului Alternativa Dreapă

adela mirza

Duminică a avut loc la București Adunarea Generală a membrilor Partidului Alternativa Dreaptă. Conform statutului a fost aleasă noua conducere a partidului care va încerca în următorii următorii 4 ani să promoveze în fața cetățenilor o alternativă la actuala clasă politică având ca scop accederea în Parlamentul României la alegerile din 2024.

Procedura de vot s-a desfăşurat, atât prin vot la urne în județele Argeş și Gorj, cât și online pe platforma Helios Voting, pe parcursul a două zile (5-6 iunie) , în conformitate cu prevederile statutare ale partidului, art. 74 și art. 76, lit. b.

În urma numărării voturilor noul președinte al Partidului Alternativa Dreapă a devenit clujeanca Adela Mîrza. Aceasta a obținut un număr de 271 de voturi. Alături de Adela Mîrza, noua conducere este alcătuită din:

Președinte executiv – Valentin Licxandru (286)

Președinte Consiliul Reprezentanților Naționali (CRN) –Florin-Vasile Șomlea (228)

Vicepreședinte responsabil de HR (resurse umane), construcția și dezvoltarea regională a partidului, comunicare internă – Emil Iulian Mladin (289)

Vicepreședinte responsabil de PR – imaginea, comunicare externă a partidului - Alexandru Radu (288)

Vicepreședinte responsabil de politici publice și dialog social – Doru Costea (220)

Secretar General – Adrian Ardeleanu (288)

Trezorier - Alexandru Șerbu (289)

Comisia de Etică –Ion Rădoi (288)

5 membri: Dan Mara (277), Gherghina Janță (266), Săndel Măciucă (248), Dănuț Coșoveanu (228), Lazăr Popescu (208)

În cadrul Adunării Generale a Partidului Alternativa Dreaptă au fost propuse spre aprobare modificări ale statutului partidului, modificări aprobate cu o majoritate calificată.

Noua conducere a partidului, prin liderul Adela Mîrza, și-a asumat explicit misiunea de a dezvolta intens structurile partidului la nivel național, de a atrage oameni valoroși, profesioniști din diverse domenii, care să poată contribui pe baza expertizelor diferite la crearea unui program de guvernare pentru viitor.

De asemenea, Alternativa Dreaptă a lansat un apel prin care a invitat și alte partide politice de dreapta să i se alăture (ANȚ, ARN și celelalte partide compatibile doctrinar), în conturarea unui vehicul politic generos, care să cuprindă toate forțele de dreapta, astfel încât în 2024 să obțină un scor semnificativ în toate cele 4 cicluri electorale.

Lista candidațilori care au concurat pentru o poziție în Biroul Executiv Național au fost: pentru funcția de președinte – Adela Mîrza (Cluj) și Cristian Cernescu (Iași), pentru cea de președinte executiv – Valentin Licxandru (București), iar pentru cea de președinte al Consiliul Reprezentanților Naționali (CRN) Daniel Uncu (București) și Florin-Vasile Șomlea (Cluj).

Au fost aleși uninominal trei  vicepreședinți, pe funcții distincte, cu atribuții specifice astfel: 1. vicepreședinte responsabil de HR (resurse umane), construcția și dezvoltarea regională a partidului, comunicare internă – Emil Iulian Mladin (Dolj), vicepreședinte responsabil de PR – imaginea, comunicare externă a partidului - Alexandru Radu (București) ,  vicepreședinte responsabil de politici publice și dialog social –  Doru Costea (București)

Secretar General – Adrian Ardeleanu (Dâmbovița) , Trezorier - Alexandru Șerbu (București), Comisia de Etică – Ion Rădoi (Gorj) și cei  5 membri – Daniel Mara (Diaspora, SUA), Săndel Măciucă (Bacău), Lazăr Popescu (Gorj), Gherghina Janță (Argeș), Dan Coșoveanu (Dolj).

 

 

Category

 

 aeroport