Florin Cîțu și-a dat demisia de la șefia Senatului

florin citu

Fostul președinte al PNL Florin Cîțu a anunțat miercuri, 29 iunie, în ședința senatorilor PNL că își depune mandatul de șef al Senatului, conform unor surse politice.

Înainte de întâlnirea senatorilor, Cîțu afirma în fața jurnaliștilor că nu are nimic ce să își reproșeze și că nu l-a sunat nimeni cu privire la acest subiect.

„Sunt aceleaşi declaraţii de anul trecut de când candidam împotriva lui Ludovic Orban. Despre ce vorbim? nu m-a sunat nimeni şi nimic(...) Despre ce vorbim? Eu nu am aceste informaţii, nu m-a sunat nimeni(...) Nu, uitaţi-vă la activitatea Senatului, o vizită în SUA după 11 ani”, a declarat Cîțu.

Funcția ar urma să fie preluată interimar, până la sesiunea din toamnă, de unul dintre vicepreședinți, cel mai probabil de către Alina Gorghiu. Mazilirea lui Cîțu vine în contextul în care acesta a criticat în repetate rânduri în ultimele săptămâni actuala conducere a Guvernului, precum și numeroși membri din PSD, pe subiectul măsurilor fiscale.

Cîțu a rămas luni și fără șefia interimară a filialei PNL Sector 3 după ce actualul președinte al partidului, Nicolae Ciucă, a anunțat în ședința Biroului Politic Național că mandatul lui Cîțu a expirat și că el va fi schimbat.

Category

aeroport

 

victoria