Liberalii amână schimbarea prefectului de Cluj. Abrudean NU a primit avizul ANFP    

mircea abrudean

Propus pentru a-l înlocui pe prefectul Aurel Cherecheș, liberalul Mircea Abrudean a primit în acestă dimineață aviz negativ din partea Agenției Naționale a Funcționarilor Publici. Acest lucru face ca liberalul să nu poată ocupa prea curând funcția de prefect al județului Cluj.  

Pentru a deveni funcțonar public, Abrudean a susținut un concurs organizat în vederea ocupării funcției publice temporar vacante de cosnilier grad profesional superior la Serviciul Informare și Relații Publice din cadrul primăriei Câmpia Turzii. În data de 11.11.2019 liberalul a fost declarat admis însă, potrivit surselor InfoCluj.eu acest lucru se pare că nu a fost suficient pentru a-i netezi drumul spre funcția de prefect, avizul ANFP fiind-ui negativ. 

Cazul de la Cluj nu este unul singular, mai mulții viitori prefecți din alte județe ale țării sunt în aceeași situație ca urmare a unor probleme tehnice se pare. Din cele 20 de propuneri de prefecți doar 4 au primit avizul ANFP ca urmare a interpretării abuzive a codului.

În cazul exercitării temporare prin detașare nu e nevoie de acel curs de înalt funcțioanar public. E nevoie de respectivul curs doar în cazul în care candidatul dă concurs pe postul de prefect. Ceea ce nu e cazul din 2012 încoace. 

În cursul acestei dimineți Felix Cozma, șeful ANFP, a fost înlocuit.

Category

sky

Profile picture for user Eugen Olariu