Primar liberal din Cluj, găsit în conflict de interese 

gavril mihut


Agenția Națională de Integritate a constatat averea nejustificată, conflictul de interese de natură administrativă, starea de incompatibilitate sau a sesizat organele de urmărire penală, în cazul a 13 aleși locali. Printre aceștia se regăsește și un ales local din județul Cluj, este vorba de primarul liberal al comunei Chiuești.

Provenit dintre vechii liberali, primarul comunei Chiuiești, Gavril Mihuț  este acuzat de Agenția Națională de Integritate de conflict de interese administrativ. Mihuț ar fi a emis în calitate de ordonator principal de credite acte administrative care au produs un folos material pentru fiul său.

“În perioada exercitării mandatului de primar (2020 - prezent) a emis în calitate de ordonator principal de credite acte administrative care au produs un folos material pentru fiul său constând în încasarea sumei totale de 14.440,03 lei ca urmare a achizițiilor directe efectuate de către Primăria comunei Chiuiești de la societatea comercială în cadrul căreia fiul persoanei evaluate deține calitatea de asociat unic și funcția de administrator unic. Persoana evaluată a încălcat astfel prevederile art. 70 și art. 76 din Legea nr. 161/2003, se arată în comunicatul emis de Agenția Națională de Integritate la data de 24 iulie.

Category

aeroport sarbatori

 

victoria

Profile picture for user InfoCluj.eu