Senator clujean: “Liber la furat, băieți”!

adrian oros

Senatorul clujean Adrian Oros a criticat extrem de dur modificările legilor Justiției adoptate în Parlament. El consideră că aceste modificări reprezintă un regres evident.

“Acesta este mesajul dat ieri în Senat, prin votul coaliției PSD-PNL-UDMR la legile care guvernează sistemul de justiție.  Asta a mai rămas de rezolvat.

Carburanții i-au scumpit. La energia electrică și gaze, acum în prag de iarnă, au explodat prețurile prin “plafonarea guvernamentală”. Alimentele de bază sunt din ce în ce mai greu de cumpărat de marea majoritate a românilor. Taxele și impozitele le-au crescut. Inflația au crescut-o. De fapt au crescut totul. Doar pensiile nu au vrut să le crească.  Au “rezolvat” toate prioritățile românilor. Tot ce le-au promis în campania electorală. Acum vor să călărească și Justiția. Să o siluiască.  Înfometați, în frig și întuneric, cu economiile terminate și cu locurile de muncă pierdute, puțini vor fi atenți la furăciunile pregătite și la abuzurile asupra Justiției.

Am votat în Senat împotriva acestui pachet al Legilor Justiției pe care guvernul socialist Ciucă-Ciolacu s-a grăbit să-l treacă, amenințându-și proprii senatori. Cu sute de amendamente, sugerate de “băieții deștepți”.

Și cu pumnul în gură pus opoziției democratice. Majoritatea parlamentară a avut griijă ca magistrații să răspundă în mod direct în fața politicului.  Prin votul din 17 octombrie, politicienii (unii dintre ei) devin din nou mai puternici decât procurorii. Asta se întâmpla și în perioada comunista, asta se întâmplă și acum, în țările cu regimuri totalitare. Ne întoarcem cu 32 de ani în istorie. Noile Legi ale Justiției pun din nou între paranteze independența Justiției. Este o decizie dezastruoasă,  care va duce România într-un ungher întunecat al Uniunii Europene. Și v-om rata iar, orice șansă la redresare economică și la dezvoltare”, susține  Adrian Oros, într-o postare pe Facebook.

Category

victoria

1