Chipciu, amendat cu 5.000 de lei

alex chipciu

Alexandru Chipciu, a fost sacționat cu 5.000 de lei de Comisia de Disciplină și Etică a Federației Române de Fotbal. Căpitanul Universității Cluj a fost acuzat de declarații calomnioase și defăimătoare de către CSA Steaua.

La interviul acordat după partida CSA Steaua - U Cluj (1-3) din grupele Cupei României, Alex Chipciu a folosit câteva expresii care au deranjat conducerea clubului militar.

„Dacă asta e Steaua, am luat-o razna, să îmi bag piciorul! Dacă eram copil, nu mai țineam cu Steaua! Dacă asta e Steaua, Doamne!.. Cum Steaua? Cu echipamentul ăla «fake»?! Bătaie de joc în țara asta!”.

În urma acestor declarații, clubul din Ghencea  l-a reclamat pe Chipciu la comisii, invocând articolul 52 din Regulamentul Disciplinar FRF.  Articolul 52 prevede suspendarea unui jucător care „prin orice mijloace, cum ar fi gesturi sau cuvinte jignitoare, aduce atingere onoarei, reputaţiei, demnităţii sau imaginii publice a unei persoane”. Verdictul Comisiei de Disciplină și Etică a venit azi ( 6 noiembrie), iar căpitanul “Șepcilor roșii” a primit un avertisment și o „penalitate sportivă” de 5.000 de lei.

chipciu

Iată declarația lui Alexandru Chipciu după meciul cu CSA Steaua.

”E un stadion fabulos, dar nu are nicio legătură cu Steaua de când eram eu mic. E ceva fantomă aici. Peluza Sud nu îmi e indiferentă, am trăit niște momente cu cei de acolo, chiar dacă m-au făcut sclavul domnului Gigi Becali. 
Nu mă interesează, ei sunt sclavii Armatei! Eu am câștigat ceva măcar la viața mea. Bine, și noi suntem, într-un fel, sclavi ai statului, ca români. Păcat de stemă, că e frumoasă rău de tot! Au fost fotbaliști mari de tot aici, Pițurcă, Lăcătuș. Să continui tradiția asta cu jucătorii ăștia, cu echipamentul ăsta «fake»... Asta e părerea mea, nu mă mai interesează trecutul, nu mai contează nimic.”, a declarat Alex Chipciu.

Foto: Facebook / FC Universitatea Cluj 

Category

aeroport sarbatori

 

victoria