Mihai Silvășan, noul selecționer al naționalei de baschet: "O provocare mare pentru mine!”

silivasan

Antrenorul campioanei României, U-BT Cluj-Napoca, va conduce în paralel și reprezentativa de seniori a României. Tehnicianul a fost propus pentru această funcție de către Consiliul Director al Federației Române de Baschet în ședința de joi dimineața. Ulterior, Silvășan a acceptat să preia în paralel și naționala României.

În vârstă de 38 de ani, Silvășan este din 2016 antrenorul principal al campioanei României. Până în prezent a cucerit 4 titluri de campion, 5 Cupe ale României și 4 SuperCupe ale României. La aceste performanțe se adaugă un titlu adjudecat ca jucător, în 2011. Tot ca jucător, Silvășan ieșit de trei ori vicecampion național și a fost finalist în Liga Europei Centrale. Anterior, ca junior a câștigat 8 titluri consecutive.

Mihai Silvășan a fost căpitan al echipei naționale, remarcându-se în special în campania de calificare la EuroBasket 2015.

"Este o provocare mare pentru mine! Nu am refuzat niciodată prezența ca jucător la națională și nu voi refuza nici ca antrenor. Lucrurile s-au întâmplat foarte rapid, mai sunt multe aspecte de discutat și de pus la punct în ceea ce privește strategia și condițiile în care se va desfășura activitatea lotului național. Sunt onorat și le mulțumesc tuturor celor care au încredere în mine!", a transmis Mihai Silvășan.

Category

aeroport sarbatori

 

victoria