"U" Cluj, prima victorie din istorie pe terenul Petrolului

universitatea cluj

Universitatrea Cluj s-a impus cu scorul de 2-0 la Ploiești, în runda cu numărul 4 a play-out-ului Superligii înregistrând prima victorie din istorie în întânirile din deplasare cu Petrolul.

“Lupii galbeni“ erau după o serie de patru victorii consecutive în timp ce elevii lui Ioan Ovidiu Sabău aveau nevoie de trei puncte pentru a rămâne peste linia de baraj.

Pe un teren inundat din cauza ploii, "studenții" au intrat bine în joc. După câteva minute de tatonare, elevii lui Ioan Ovidiu Sabău au descoperit slăbiciunile adversarilor și le-au exploatat. În minutul 10, Thiam l-a găsit bine pe Nistor în fața porții, execuția mijlocașului a fost respinsă, dar Chipciu a venit bine din spate și a deschis scorul.

Universitarii au profitat de avantajul moral și au majorat diferența de pe tabelă în urma unui contraatac. Nistor a luat acțiunea pe cont propriu și l-a învins pe Vâlceanu cu un șut din marginea careului. După cel de al doilea gol, "Șepcile roșii" au făcut pasul în spate lucru de care ploieștenii puteau profita. Cu toate acestea acțiunile ofensive ale ploieștenilor nu au avut consistență. Șutul lui Grozav ce a lovit transversala porții apărate de Gorcea în minutul 30 pare că i-a trezit pe studenți. Clujenii  au revenit în ofensivă iar Thiam in minutul 32, respectiv  Tescan în minutul 34 au semnat ocazii importante. Scorul la pauză a rămas 2-0 în favoarea Universității Cluj.

În rerpiza secundă trupa lui Ioan Ovidiu Sabău a cedat inițiativa jocului și a mizat pe contraatacuri. În ciuda faptului că "Șepcile roșii" le-au oferit posesia, ploieștenii au amenințat o singură dată poarta lui Gorcea, la 5 minute de la reluare, dar tânărul goalkeeper a respins șutul lui Grozav.

În urma rezultatului de la Ploiești, Universitatea Cluj ocupă locul 6 din play-out cu 23 de puncte, poziție pe care nu o poate pierde indiferent de rezultatul partidei dintre Chindia și FC Argeș.

 

Category

victoria

1