Ansamblul „SOMEȘUL-NAPOCA”, la ceas aniversar

ansamblul napoca

„Dragu mi-i să cânt, să joc/Cu bădița la un loc Și mi-i drag la veselie/Cu oameni de omenie!”

Tradițiile sunt legătura nevăzută dintre generațiile plecate, cea prezentă și cei nenăscuți încă. Pentru a putea ști încotro ne îndreptăm este absolut necesar să știm de unde venim. Să ne cunoaștem rădăcinile, obiceiurile și istoria!

Printre cei care au cultivat tradițiile clujene, și ale României, atât în țară cât și în străinătate pe marile scene folclorice ale lumii se numără și Ansamblul Folcloric „Someșul – Napoca”, condus de neobositul Dr. Zamfir Dejeu, director artistic și dirijor al acestui frumos ansamblu timp de zeci de ani.

Și cum îi stă bine oricărui ansamblu care a trecut testul timpului cu brio, împlinirea a 50 de ani de activitate va fi marcată marți, 10 Octombrie, printr-un spectacol aniversar.

Evenimentul, organizat de Asociația Folclorică „Someșul – Napoca”, în parteneriat cu Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Cluj, instituție de cultură aflată în subordinea Consiliului Județean Cluj, va avea loc marți, 10 octombrie, începând cu ora 17:00, pe scena Casei de Cultură a Studenților „Dumitru Fărcaș” din Cluj-Napoca.

În scenă vor urca mai multe generații ale acestui ansamblu condus de:   Director artistic:  dr. Zamfir Dejeu,  Dirijor:  Doru Dejeu, Coregrafi: Ioan Sever Rus, Ciprian Lujerdean, Dorina Cociș, Mădălina Petcu, Horațiu Zanc. Invitat special al manifestării este  dl. Grigore Leșe,  reputat etnomuzicolog și realizator de emisiuni la Televiziunea Română. Totodată, alături de membrii ansamblului, vor urca pe scenă și  „Călușerii din Valea Drăganului”,  conduși de instructorul coregraf, Gheorghe Boca.

În cadrul spectacolului va fi prezentat un film despre activitatea interpretei Iustina Crișan Dejeu și va fi lansat și un CD semnat de tânăra solistă, Laura Ciupeiu, membră a Ansamblului folcloric „Someșul – Napoca” care va fi și prezentatoarea acestui eveniment. Intrarea este liberă.

Category

aeroport

 

victoria