Când și cum vor putea turiștii să călătorească în insulele din Grecia?

grecia

Planul guvernamental de călătorie către insulele din Grecia continentală vizează trei etape și va fi finalizat pe 1 iunie, a anunțat Ministerul de Interne grec.

Călătoria de pe continent spre insule a fost interzisă ca măsură de prevenție față de răspândire a coronavirusului în locuri unde unitățile medicale sunt insuficiente. Cu toate acestea, întrucât guvernul relaxează măsurile restrictive, călătoriile către insule vor începe treptat, întrucât răspândirea COVID-19 s-a redus semnificativ, potrivit greekreporter.

Prima etapă de călătorie către insule pe mare sau aer va fi pentru persoanele care dețin afaceri turistice pe insule sau pentru profesori.

A doua etapă va fi luni, 18 mai, când lucrătorilor din turism și altor angajați li se va permite să călătorească în insule, cu condiția să aibă adeverințe de la angajatorul lor.

Călătoriile fără restricții va fi permis din 25 mai, iar accesul pe insule va fi gratuit pentru călătorii greci și străini începând cu 1 iunie. Ministerul de Interne subliniază că vor exista măsuri stricte în ceea ce privește mijloacele de transport, cum ar fi un număr maxim de pasageri, locuri.

Înainte de a se îmbarca pe o navă sau într-un avion, pasagerii își vor verifica temperatura, în timp ce fiecare va trebui să completeze un chestionar privind starea de sănătate. Navele vor avea voie să transporte doar 50% din capacitatea de pasageri, în aeronave va exista un scaun gol lângă fiecare pasager. În ceea ce privește călătoriile în Grecia continentală, viceministrul protecției civile, Nikos Hardalias, a anunțat că deplasarea în afara localității de reședință va fi permisă începând de luni, 18 mai, fără restricții.

Category

aeroport

Profile picture for user InfoCluj.eu