Evenimente în aer liber, toată vara la Cluj Innovation Park

opera creic

La începutul lunii iulie, Opera clujeană a deschis SAMER – Stagiunea Artistică Muzicală Estivală a României pe terasele verzi de la Cluj Innovation Park, cu două proiecte muzicale deosebite: Opera à la Carte și Opera Picnic – prezentate sub conceptul Opera Summer Hub 2020.

La picnic. La operă.

Primul, Opera à la Carte, are loc pe terasa verde a Centrului CREIC din Parcul Industrial Cluj Innovation Park, unde soliști ai Operei clujene, acompaniați la pian, harpă sau vioară, interpretează arii cu specific italian, rusesc, francez, românesc etc.. Spectacolul este „condimentat” de cine à la Carte cu același specific. Numărul maxim de participanți pe terasa verde de la CREIC este de 100 de persoane – cu respectarea tututor restricțiilor pentru limitarea răspândirii virusului SARS Cov 2.

Proiectul Opera Picnic este pus în scenă în amfiteatrul verde foarte generos de la Cluj Innovation Park (Centrul CREIC), iar accesul este posibil, în această perioadă, pentru 500 de participanți. Spectacolele din amfiteatru, mai ample de data aceasta, readuc pe scena clujeană balerini, orchestra și soliști ai Operei, în timp ce spectatorii se pot bucura de coșurile de picnic pregătite de Londoner, unul dintre co-organizatorii stagiunii.

creic

Opera Summer Hub - Spectacolele programate pentru lunile august și septembrie, în cadrul stagiunii estivale a Operei clujene:

28 august // Seară rusească – Opera à la Carte, ora 19:00

29 august // Beethoven 250 – Opera picnic, ora 19:30

30 august // Seară spaniolă – Opera à la Carte, ora 19:00 (sold out)

4 septembrie // Seară franceză – Opera à la Carte, ora 19:00

5 septembrie // Filmul în concert – Opera picnic, ora 19:30

6 septembrie // Gala Rossini – Opera picnic, ora 19:30

10 septembrie // Seară americană – Opera à la Carte, ora 19:00

11 septembrie // Terranova: Renașterea spiritului

12 septembrie // Operetă sub clar de lună – Opera picnic, ora 19:30

13 septembrie // Disney Medly – Opera picnic, ora 19:30

Maia Morgenstern și Ovidiu Lipan Țăndărică – în spectacol la CREIC

În 11 septembrie, în cadrul stagiunii Opera Summer Hub va avea loc spectacolul unic prezentat în premieră națională, care îi aduce pe scena de la Cluj Innovation Park pe artiștii Maia Morgenstern și Ovidiu Lipan Țăndărică, alături de soprana Irina Baianț și baritonul Florin Estefan, acompaniați vocal și instrumental de un grup de muzicieni dedicați și talentați. Specacolul se numește `Terranova: Renașterea spiritului` și a fost creat în perioada pandemiei.

Biletele pentru întreaga stagiune se găsesc pe bilete.ro.

Spații pentru evenimente outdoor

Centrul CREIC are un amfiteatru verde foarte generos și mai multe terase, potrivite pentru evenimente în aer liber. Amfiteatrul are 14.400 mp, iar terasele verzi – până la 1.250 mp.

Foto: Nicu Cherciu

 

Category

aeroport

Profile picture for user InfoCluj.eu