Galerie FOTO: Space in the city, aventură în spațiu la Cluj-Napoca

space in the city

Prima experiență completă în care poți testa programul oficial de antrenament al astronauților din cadrul Space Camp NASA a fost lansată la Cluj-Napoca. În perioada 6 februarie – 16 mai clujenii , mari și mici, au șansa de a îți testa abilitățile de astronaut și de a trăi o experiență unică în cadrul expoțitiei Space in the city deschisă în Parcul Tetarom 1, hala H2. La conferința de presă organizată vineri au fost prezenți  prof. Alexandru Mironov (autor SF, Director al publicației “Știință și Tehnică” ) și  Adrian Bănuță,  (jurnalist, Președinte al Asociației Science & Technology). Cei doi   au prezentat jurnaliștilor principalele atracții ale expoziției. 

expozitie

Cei interesați pot încerca programului oficial de antrenament al astronauților Space Camp NASA. Totodată simulatoarele concepute pentru antrenamente reale înaintea zborurilor în spațiu sunt la dispoziția clujenilor.

expozitie1

De asemenea în cadrul expoziției a fost instalat un simulator care testează capacitatea astronauților de a își păstra atenția și contactul cu realitatea în condiții de pierdere a controlului asupra navei, simulator ce poate fi încercat de vizitatori. Biletele pot fi achiziționate online cu prețuri cuprinse între 30 și 50 de lei, în funcție de categoria de vârstă și de numărul de jetoate pe care vizitatorii le pot folosi în cadrul simulatoarelor.

Programul expoziției:

Sâmbătă 10:00 – 20:00

Duminică 10:00 – 20:00

expozitie2

Important de știut:

Purtarea măștii de protecție este obligatorie pentru personal și pentru vizitatori.

La intrarea în clădire se va verifica temperatura fiecărui visitator.

La intrarea în spațiul Space In The City veți fi rugat să folosiți gelul dezinfectant pus la dispoziție pentru dvs.

Accesul în cadrul Space In The City este limitat – maxim 100 persoane simultan în spațiul expoziției. (+ personalul)

Personalului expoziției i se va lua temperatura în fiecare zi, înainte de intrarea în tură. În plus, în situația în care oricare dintre persoanele din echipa de -organizare va prezenta simptomele specifice infectării cu virusul SARS Covid 19, i se va interzice accesul în expoziție fără un act medical care să ateste starea de sănătate.

În spațiul expoziției veți fi rugat să păstrați măsurile de distanțare socială față de restul vizitatorilor.

Fiecare simulator va fi dezinfectat după fiecare folosire.

Pentru detalii referitoare la program, activități și bilete, cei interesați pot  accesa site-ul oficial al evenimentului: www.nasaexpo.ro .

Category

aeroport