Împăratul Verde și zidarul fraierit 

verde imparat

Într-o zi călduroasă de mai, zidarul a depus la ANAF o cerere de rambursare a TVA-ului pentru lucrările încheiate cu un an înainte. Cum în Țara lui Papură Vodă, un lucru catalogat simplu e mult mai complicat, zidarul a fost obligat de ANAF să prezinte și facturile prințișorului cu care era asociat.

Prințișorul, asociat cu zidarul în câteva proiecte imobiliare cu cântec (trei la număr), vecinii știu de ce, a refuzat să pună la dispoziția zidarului documentele fiscale ale firmei sale. Astfel, zidarul cu jalba în proțap a făcut antecameră la Împăratul Verde. După lungi așteptări și N+1 filtre de control,  zidarul a fost primit în audiență de Împăratul Verde, tocmai la etajul 3 din Palatul de Cristal. Umil, zidarul și-a spus off-ul Împăratului. I-a explicat celui care taie și spânzură în urabnismul sălbatec din cea mai mare comună a împărăției că el, un simplu vânzător de Meniul zilei, și-a pus toată speranța pentru un trai mai bun în banii ( 5% TVA pe construcții) de la Stat.

Împăratul Verde i-a ascultat nemișcat povestea tristă a zidarului în timp ce își savura tacticos țigareta slim și mai biciuia câte un plăvan ce l-a lovit la orgoliu. La final, Împăratul Verde l-a chemat pe prințișor și l-a îndemnat pe acesta să se apere în fața acuzațiilor zidarului. Prințișorul, foc și pară, a refuzat să comenteze susținând doar că acuzațiile și recuperarea TVA-ului de către zidar, nu au nicio legătură cu relațiile de afaceri dintre ei. Atunci, Împăratul Verde care spun slujitorii, ține mai mult la demnitate decât la corectitudine, i-a poruncit zidarului să renunțe la acțiunea de recuperare a TVA-ului de la Stat.

“Auzi bă? Câți bani trebuie să iei din TVA? Îți dau eu numai nu mai aduce controlul peste noi că te fac praf! NU mai zidești nimic pe moșia mea! Nu mai vinzi niciun Meniul Zilei la crâșma de la drum!”, a urlat  Împăratul Verde către zidar.

Zidarul speriat că pe viitor nu va mai putea clădi niciun bordei, nimic, pe moșia Împăratului Verde, a părăsit sala tronului plângând ținând capul plecat ca nu cumva servitorii împăratului să-i vadă lacrimile. După plecarea zidarului, foc și pară, Împăratul Verde s-a răstit la prințișor. Prințișorul, ajuns pe cai mari în domeniul imobiliar, potera încă își caută curaj să îl salte … l-a amenințat cu tupeu pe Împăratul Verde că nu va prezenta nicio factură, nicio balanță, niciun bilanț iar dacă, de la înălțimea celor trei etaje, nu e capabil să  rezolve problema cu zidarul, își va lua agoniseala din afaceri cinstite și va pleca peste mări și țări, pe meleaguri mai bune, în căutarea unei alte fete de împărat.

PS: Acest text este un pamflet și trebuie tratat ca atare. Orice asemănarea cu personaje din lumea reală este pur întâmplătoare.

Category

aeroport