Să adaug la izolația termică deja montată în pod sau să o schimb complet?

izolatii-naturale-celuloza-maramures

Dacă tavanul casei tale nu are izolație, atunci instalarea unei izolații de tavan cu o valoare R relativ scăzută, va face o diferență considerabilă în ceea ce privește stabilitatea temperaturii interioare. Și până la urmă, nu asta ne dorim? Să ne simțim mai bine cât suntem acasă și să plătim mai puțin pentru facturile de energie?

Izolație existentă în podul necirculat?

Poate și situația ta este destul de tipică. Casa în care v-ați mutat cu ani în urmă a fost poate izolată, cu ce s-a putut - rumeguș, amestecuri, ori vata de sticlă. Totuși, acum, nu vi se pare atât de eficientă - într-o zi, luați o lanternă și o scară și vă faceți suficient curaj pentru a intra în vechiul pod al casei. Dacă casa a fost izolată cu câteva decenii în urmă, atunci chiar și ceea ce ar fi putut fi considerat un produs de bună calitate la vremea respectivă, ar putea oferi acum mai puține beneficii termice decât cele pentru care a fost specificat inițial. Îți dai seama de aceste lucruri chiar și din interior - vara, temperaturile din casă trec de 27 grade iar iarna simți că oricât ai ridica termostatul, camerele se răcesc uimitor de repede.

Factorul compresiei

Izolația instalată prin suflare, izolația din lână și majoritatea celorlalte tipuri de izolație în vrac se vor așeza și se vor comprima în timp. De ce contează acest lucru? Izolația este plină de mici pungi de aer. Cu cât izolația este mai comprimată, cu atât devine mai puțin eficientă în reducerea transferului de căldură, adică valoarea R efectivă este redusă. Așadar, ceea ce ar fi putut fi suficient în urmă cu 20 sau 30 de ani, s-ar putea să nu mai fie performant așa cum a fost proiectat, mai ales dacă luăm în considerare creșterea prețurilor la electricitate și gaz din ultimul an.

Ce să facem cu izolația veche?

Dacă costul nu ar fi un factor important, atunci sfatul ar fi întotdeauna acela de a curăța întregul spațiu al acoperișului și de a instala o nouă izolație termică, care poate dura la fel de mult ca și casa însăși - descoperă aici beneficiile alegeri fibrei de lemn și a celulozei, sub emblema Lână de lemn - made by STEICO. Te vei bucura de facturi mai mici la energie, o izolație fonică de excepție și un mediu mai confortabil și mai sănătos, pentru întreaga familie.

lana de lemn steico

Cu toate acestea, pentru majoritatea gospodăriilor, completarea izolației existente cu o izolație nouă devine o opțiune foarte fezabilă. Țineți totuși cont de aceste lucruri înainte de a lua o astfel de decizie

  • Toată izolația veche va avea o anumită valoare R
  •  
  • Izolația veche este de obicei extrem de prăfuită și adesea miroase urât
  •  
  • Valoare R efectivă actuală încă va depinde de cât de bine a fost instalată inițial și de cât de mult s-a comprimat în timp.
  •  
  • Este mai dificil să obțineți un finisaj îngrijit atunci când completați izolația veche cu izolație nouă.
  •  
  • Izolația nouă din fibră de lemn nu atrage paraziții, însă multe tipuri de izolație mai vechi devin cuiburi pentru paraziți.

Dacă casa ta are în prezent o izolație instalată corespunzător și de calitate în tavan, dar necesită o valoare R mai mare, atunci completarea cu un strat suplimentar de izolație termică poate fi o alternativă viabilă. Pe de altă parte, dacă ceea ce a fost instalat în trecut este de o calitate foarte slabă și, în plus, este distribuit neuniform, atunci vă recomandăm cu siguranță să luați în considerare curățarea podului și înlocuirea acestuia cu o izolație nouă cu valoarea R necesară. 

izolatii fibra

Tipurile de izolație și costurile variază în funcție de nevoi și preferințe - cereți azi o ofertă de preț la Izolațiinaturale.ro!  

Category

zilele clujului

debrecen

 

victoria